وی افزود: علائم آ،ایمر در تاریکی هوا شدیدتر می شوند؛ به همین جهت، برای جلوگیری از این مسئله توصیه میشود نور داخل منزل را به نحو من،ی تنظیم کنید.
در بیماری کم کاری تیروئید، کمبود ویتامین B۱۲، افسردگی و استرسهای روحی و رو،، میز، از اختلال حافظه وجود دارد که پس از درمان، قابل برگشت است و نباید با اختلال حافظه بیماری آ،ایمر، اشتباه شود.
حسینی نژاد افزود: اگر ،مت جلوی پیش، مغز درگیر شود، فرد علائمی از اختلال شخصیت و افسردگی پیدا میکند. یکی از مشکلاتی که اطرافیان فرد آ،ایمری را آزار می دهد، توهمهای ناشی از بدبینی است. بی قراری و ،وج از منزل نیز از دیگر علائم بیماری آ،ایمر است (نگهداری از این افراد، به دلیل اختلال حافظه اخیر، پرخاشگری، بی قراری، توهم هذیان و اختلال شخصیت، بسیار مشکل است).
کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که حافظه چیست، گفت: حافظه ،یب سه فعالیت در مغز است. مهمترین ،مت، ثبت و دریافت اطلاعات از محیط است که در لوب گیجگاهی ذخیره میشود تا فرد در زمان لازم بتواند آنها را بازیابی کند. این سه فرآیند، حافظه نام دارند و هرگونه اختلالی در این سه مرحله، با اختلال حافظه همراه است.
وی همچنین از آلودگی هوا، به ،وان عامل موثر در ابتلا به آ،ایمر نام برد.
این متخصص مغز و اعصاب در پاسخ به این سوال که آیا آ،ایمر، تنها از دست دادن حافظه اخیر است یا موارد دیگری را نیز شامل میشود، گفت: در بیماری آ،ایمر، ،متهای مختلف از مغز توسط «انباشت پروتئینی» که در سلولهای مغز انجام می شود، باعث ت،یب سلولهای مغز میشود. طبیعتاً علائم آ،ایمر تنها به اختلالات حافظه محدود نمیشود و به تن، این که چه ،متی از مغز درگیر شود، علائم متفاوت خواهد بود.
او همچنین به افرادی که خام گیاهخوار هستند، از نظر کمبود ویتامین B۱۲ (که با اختلال حافظه همراه است)، هشدار داد.
این استاد دانشگاه یادآور شد: توهم و هذیان فرد مبتلا به آ،ایمر، در اختیار خودش نیست. توصیه میشود در برخورد با این افراد، هیچگونه تایید و انکاری، انجام نگیرد. بهترین کار این است که سعی کنید موضوع را عوض کرده و با موضوعهای خوشایند بیمار، با او صحبت کنید.
در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما سید جواد حسینی نژاد، متخصص مغز و اعصاب و عضو هیئت علمی دانشگاه بقیه الله در خصوص بیماری آ،ایمر به گفت و گو پرداخت.
وی همچنین از ورزش به ،وان عاملی که در جلوگیری از انواع بیماریها موثر است، نام برد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا میتوان به طور صد در صد از ابتلا به آ،ایمر جلوگیری کرد، گفت: میتو،م علائم را به تاخیر بیندازیم و از شدت آن ها بکاهیم؛ اما نمیتوان به طور صد در صد از بروز آن پیشگیری کرد.
وی حافظه فوری، حافظه اخیر و حافظه دور را سه ،مت اصلی حافظه دانست و یادآوری کرد: مهمترین ،مت از حافظه که در بیماران آ،ایمری آسیب میبیند، حافظه اخیر است. این افراد، حوادث چند ساعت پیش را فراموش میکنند؛ اما حوادث سالهای دور را به خاطر سپرده اند. از جمله افتراق انواع فراموشی ها این است که ،، که مبتلا به آ،ایمر نیستند، در همه انواع حافظه دچار مشکل می شوند.
وی افزود: گاهی استرس زیاد باعث عدم تمرکز و ثبت نشدن وقایع در مغز می شود که با فراموشی حاصل از آ،ایمر، تفاوت دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: مهمترین علامت بیماری آ،ایمر، اختلال حافظه است. در بیماری آ،ایمر، معمولاً اطرافیان بیمار شکایت دارند و خود بیمار هیچگونه شکایتی ندارد.
کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آیا غذاها میتوانند در ابتلای افراد به آ،ایمر نقش داشته باشند، گفت: غذاهای چرب و پر پروتئین، غذاهای فرآوری شده و صنعتی، فرد را مستعد ابتلا به این بیماری میکنند و یا حتی ممکن است، ابتلا به این بیماری را سرعت بخشند.
این متخصص نورولوژی گفت: درمانهای دارویی تنها سیر پیشرفت آ،ایمر را کُند می کنند و بر درمان مؤثر نیستند. شاید در آینده بتوان با استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماری آ،ایمر موفق بود.