روان‌شناس ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد-پزشک کاشان

مهم نیست جلسات شما به‌صورت آنلاین برگزار می‌شوند یا حضوری، این ویژگی‌های درونی و مهارت و تجربه یک مشاور و روانشناس است که اثربخشی جلسات را تضمین می‌کند. برای مثال فرض کنید که دو مراجع با مشکل اعتیاد همسر به دفتر مشاور یا روانشناس مراجعه کرده‌اند. پس از بررسی وضعیت و شرایط زندگی، توانایی‌ها و محدودیت‌های هر یک، میزان اعتیاد همسر، همکاری همسر و سایر شرایط برای یکی طلاق و برای دیگری زوج‌درمانی، مشاوره، روان‌درمانی، درمان اعتیاد و غیره تجویز می‌شود.

پس از این کار برای به حداکثر رساندن سلامتی روان و کمک به زندگی بهتر کافیست با روانشناس خود همکاری کنید. همه ما در مقاطعی از زندگی خود استرس، اضطراب، نوسانات خلقی و انواع دیگر ناراحتی‌های ذهنی را تجربه می‌کنیم. ممکن است این تجربیات به دلیل چالش‌های شغلی، قبول نشدن در امتحانی مهم، مشکلات اقتصادی، رابطه عاطفی، از دست دادن شخص عزیزی و سوگواری برای تمام این‌ها… باشد. بیشتر اوقات، بعد از گذشت مدتی ناراحتی‌هایمان به پایان می‌رسند و به زندگی روال گذشته خود باز می‌گردد اما مواقعی وجود دارند که نمی‌توانیم به تنهایی از این چالش‌ها عبور کنیم و به کمک یک متخصص نیاز داریم.

روان­شناس سازمانی از دانش خود در روان­شناسی برای طراحی پرسش­نامه استفاده می­‌کند تا متقاضیان دریافت شغل را تحت ارزیابی قرار دهد. این دسته از روان­شناسان پیرامون مسئله‌­ی سلامت جامعه تحقیق می‌­کنند. آن­‌ها همچنین به دنبال بالا بردن سواد اجتماعی و ارائه‌­ی برنامه‌­های پیشگیری هستند. این دسته از متخصصان روی ایجاد تغییرات مثبت روی فرد و جامعه تمرکز دارند. روانشناس شناختی، مانند سایر روان­شناسان، یک حوزه­ را برای گرفتن تخصص انتخاب می‌­کند که به ­طور مثال می­‌توان به حافظه، تکامل زبان، توجه، حل مسئله یا اختلال در یادگیری اشاره کرد. در این مقاله از درمانکده می‌توانید بیشتر با روانشناس بالینی و حوزه کاری یک روانشناس بالینی آشنا شوید.

یک روانشناس خوب می‌داند که یک نسخه درمانی یا یک راهکار برای همه مؤثر نیست. او نیازهای مراجع را در نظر می‌گیرد و بر اساس مشکلی که دارد، ویژگی‌های شخصیتی، شرایط زندگی، توانایی‌ها و محدودیت‌ها طرح درمانی سازگار با وی ایجاد می‌کند. دانش روانشناسی به مشاور کمک می‌کند ریشه مشکلات شما را شناسایی کند و بهترین راهکار را برای مقابله با آن پیش رویتان بگذارد. مشکلاتی که ممکن است در زندگی به خصوص در روابط با اغلب آدم‌ها، در محیط کار، تحصیل و خانواده‌اتان برای شما تکرار شود. روانشناس خوب می‌تواند ریشه مشکل را شناسایی و به شیوه علمی و قدم به قدم شما را در حل مشکلات یاری کند. بسیاری از ما گاهی دچار وسواس، استرس، اضطراب، افسردگی و مشکلات روانی از این دست می‌شویم.

  • روانشناس شناختی، مانند سایر روان­شناسان، یک حوزه­ را برای گرفتن تخصص انتخاب می‌­کند که به ­طور مثال می­‌توان به حافظه، تکامل زبان، توجه، حل مسئله یا اختلال در یادگیری اشاره کرد.
  • بنابراین، حتی اگر به همسرتان خیانت کرده‌اید، یک تابوی مهم اجتماعی را شکسته‌اید یا قانونی را زیر پا گذاشته‌اید، از بیان آن برای مشاور نباید نگران باشید.
  • یک دکتر روانشناس خوب هرگز مراجع را به خاطر تصمیمات اشتباهش سرزنش نمی‌کند.
  • گاهی ضروری است روان شناس، مداخلاتی در جهت برقرار شدن رابطه درست بین افراد خانواده، انجام دهد.

در این مقاله قصد داریم 10 تا از بهترین دکتر روانشناس در تهران را به شما معرفی کنیم. بهترین راه برای حل این مشکلات مراجعه به دکتر روانشناس است تا او با روان درمانی فرد را به زندگی عادی خود بازگرداند. روان‌شناسان در رشته روان‌شناسی آموزش می‌بینند و دکترا می‌گیرند؛ دوره دکترا معمولاً چهار تا پنج سال طول می‌کشد. دانشجویان دکترا دوره‌های متفاوتی را در زمینه رشد شخصیت، روش‌های پژوهش روان‌شناختی، رویکردهای درمانی، نظریه‌های روان‌شناختی، درمان‌های شناختی، درمان‌های رفتاری و موضوعات دیگر در طول تحصیل خود می‌گذرانند.

رازهای مراجع را برای دوستان، همکاران و خانواده خود یا مراجع دیگر هرگز بازگو نمی‌کند مگر به دستور قانون و دادگاه. شناخت درمانی با شناخت افکار مراجعه سروکار دارد و ترکیبی از رفتاردرمانی نیز هست تا بتواند هم افکار و هم رفتار را درمان کند، این رویکرد با این ایده پدید آمده است که آنچه را می‌پنداریم و فکر می‌کنیم، احساسات ما را شکل می‌دهند. رویکرد رفتاردرمانی، همان‌طور که از اسمش مشخص است؛ رفتار و اعمال مراجع را ارزیابی می‌کند و سپس تلاش می‌کند تا شانس تجربه‌های احساسی مثبت در مراجع را افزایش دهد. با منطق همراه باشید تا با معرفی روان‌شناس و ویژگی‌های روانشناس خوب در شهر تهران و ایران، شما را آشنا کرده تا در انتخاب روان‌شناس مناسب، دچار سردرگمی نشوید.

این می‌تواند به دلیل تردید نسبت به خود یا مشاور یا تردید نسبت به روش درمان باشد. یک دکتر روانشناس خوب دائماً در طول پروسه درمان و مشاوره به مراجع حس مفید بودن و ارزشمندی درمان را انتقال می‌دهد. همچنین، پیشرفت مراجع باید برای او مشخص شود و روند تغییرات بررسی شود. خودآگاهی و تعهد به تفاوت‌های فرهنگی وجه تمایز یک دکتر روانشناس خوب است.

در صورتی که به چنین مشکلاتی نیز برخورد کردیم، مراجعه به رواشناس، بهترین راهکار ممکن برای مدیریت یا درمان است. روان‌شناسان مدرسه برای مقابله با مشکلات هیجانی، تحصیلی، اجتماعی و رفتاری در مدرسه به کودکان و نوجوانانکمک می‌کنند. کودکانی که با مشکلات خاصی دارای ماهیت رفتاری، هیجانی یا تحصیلی دست و پنجه نرم می‌کنند، با بهره‌گیری از راهنمایی مشاور مدرسه می‌توانند برنامه موثری را برای غلبه بر مشکل خود بیابند. مجله خبری پزشکی روان‌شناسان مدرسه مدیریت رفتاری یا مداخله مستقیم را در صورت لزوم انجام می‌دهند یا صرفاً از کودکان حمایت می‌کنند و به دانش آموزانی که نیاز دارند با کسی صحبت کنند، مشاوره می‌دهند. روان‌شناسان بالینی به ارزیابی، تشخیص و درمان بیمارانی می‌پردازند که از بیماری‌های ذهنی و ناراحتی‌های روانی رنج می‌برند. این گروه از روان‌شناسان همچنین روان‌درمانی انجام می‌دهند و طرح‌های درمانی مناسب را تهیه می‌کنند.

درمان مشکلات روحی و روانی

روانشناسان، درگیر تحقیق، تمرین و آموزش در طیف وسیعی از موضوعاتی هستند که مربوط به نحوه تفکر، احساس و رفتار افراد است. کار آن‌ها می‌تواند شامل کار با افراد، گروه‌ها، خانواده‌ها و همچنین سازمان‌های بزرگتر در دولت و صنعت باشد. برخی از شرکت‌ها و سازمان‌ها، درمانگران را برای کار با کارکنان خود استخدام می‌کنند تا به صورت غیر مستقیم بهره وری کارکنان را افزایش دهند. به شکل ساده‌تر با ارائه خدمات روانشناسی در محل کار انگیزه کارمندان را تقویت می‌کنند. نوع رویکرد مورد نیاز غالباً به شدت علائم و نیازها و خواسته‌های بیمار بستگی دارد. هزینه‌های درمان نیز عامل تاثیرگذاری است؛ مطالعات نشان داده است که رویکردهای درمان ترکیبی برای بیماران مقرون‌ به صرفه تر است.

فرشته صابری فرد