یک روانشناس خوب میداند که یک نسخه درمانی یا یک راهکار برای همه مؤثر نیست. او نیازهای مراجع را در نظر میگیرد و بر اساس مشکلی که دارد، ویژگیهای شخصیتی، شرایط زندگی، تواناییها و محدودیتها طرح درمانی سازگار با وی ایجاد میکند. دانش روانشناسی به مشاور کمک میکند ریشه مشکلات شما را شناسایی کند و بهترین راهکار را برای مقابله با آن پیش رویتان بگذارد. مشکلاتی که ممکن است در زندگی به خصوص در روابط با اغلب آدمها، در محیط کار، تحصیل و خانوادهاتان برای شما تکرار شود. روانشناس خوب میتواند ریشه مشکل را شناسایی و به شیوه علمی و قدم به قدم شما را در حل مشکلات یاری کند. بسیاری از ما گاهی دچار وسواس، استرس، اضطراب، افسردگی و مشکلات روانی از این دست میشویم.
روان شناس باید یک شنونده ی فعال باشد و گفته های درمانجو را به خوبی بررسی و تحلیل کند. درمانگر حرفهای وظیفه دارد شنوندهای همدل، فردی متخصص و مقتدر باشد. بدون پیش داوری و قضاوت با مراجع خود مصاحبه کند و اخلاقیات حرفهای را زیر پا نگذارد. شخصیتی سالم – یکپارچگی هویت – و اصالت وجودی داشته باشد و با خویش صادق باشد. 5- روانشناس با استفاده از روان درمانی به فرد کمک خواهد کرد تا دیدگاهش نسبت به مسائل تغییر کند. پس رفته رفته دیدگاه و نظر فرد نسبت به مسائل و بحران های زندگی عوض خواهد شد و سبک زندگیش تغییر خواهد کرد.
پیشینه روانشناسی
روانشناسان، درگیر تحقیق، تمرین و آموزش در طیف وسیعی از موضوعاتی هستند که مربوط به نحوه تفکر، احساس و رفتار افراد است. کار آنها میتواند شامل کار با افراد، گروهها، خانوادهها و همچنین سازمانهای بزرگتر در دولت و صنعت باشد. برخی از شرکتها و سازمانها، درمانگران را برای کار با کارکنان خود استخدام میکنند تا به صورت غیر مستقیم بهره وری کارکنان را افزایش دهند. به شکل سادهتر با ارائه خدمات روانشناسی در محل کار انگیزه کارمندان را تقویت میکنند. نوع رویکرد مورد نیاز غالباً به شدت علائم و نیازها و خواستههای بیمار بستگی دارد. هزینههای درمان نیز عامل تاثیرگذاری است؛ مطالعات نشان داده است که رویکردهای درمان ترکیبی برای بیماران مقرون به صرفه تر است.
روان درمانگر و روان شناس بالینی
پس از این کار برای به حداکثر رساندن سلامتی روان و کمک به زندگی بهتر کافیست با مجله خبری پزشکی خود همکاری کنید. همه ما در مقاطعی از زندگی خود استرس، اضطراب، نوسانات خلقی و انواع دیگر ناراحتیهای ذهنی را تجربه میکنیم. ممکن است این تجربیات به دلیل چالشهای شغلی، قبول نشدن در امتحانی مهم، مشکلات اقتصادی، رابطه عاطفی، از دست دادن شخص عزیزی و سوگواری برای تمام اینها… باشد. بیشتر اوقات، بعد از گذشت مدتی ناراحتیهایمان به پایان میرسند و به زندگی روال گذشته خود باز میگردد اما مواقعی وجود دارند که نمیتوانیم به تنهایی از این چالشها عبور کنیم و به کمک یک متخصص نیاز داریم.
روانشناسان میان فرهنگی به بررسی تفاوتهای انسانها در گستره فرهنگهای مختلف و تاثیر وابستگیهای فرهنگی بر رفتار میپردازند. آنان غالباً به کنکاش در این موضوع میپردازند که چگونه جنبههای مختلف رفتار میتواند جهانی یا در میان فرهنگهای گوناگون متفاوت باشد. برای مثال یک روانشناس میان فرهنگی میتواند به بررسی تفاوت سبکهای تربیت کودکان در فرهنگهای جمعگرا و فردگرا بپردازد و این که این تفاوتهای تربیتی چه تاثیری بر رفتار در دوران بزرگسالی میگذارد.
این میتواند به دلیل تردید نسبت به خود یا مشاور یا تردید نسبت به روش درمان باشد. یک دکتر روانشناس خوب دائماً در طول پروسه درمان و مشاوره به مراجع حس مفید بودن و ارزشمندی درمان را انتقال میدهد. همچنین، پیشرفت مراجع باید برای او مشخص شود و روند تغییرات بررسی شود. خودآگاهی و تعهد به تفاوتهای فرهنگی وجه تمایز یک دکتر روانشناس خوب است.
در این مقاله قصد داریم 10 تا از بهترین دکتر روانشناس در تهران را به شما معرفی کنیم. بهترین راه برای حل این مشکلات مراجعه به دکتر روانشناس است تا او با روان درمانی فرد را به زندگی عادی خود بازگرداند. روانشناسان در رشته روانشناسی آموزش میبینند و دکترا میگیرند؛ دوره دکترا معمولاً چهار تا پنج سال طول میکشد. دانشجویان دکترا دورههای متفاوتی را در زمینه رشد شخصیت، روشهای پژوهش روانشناختی، رویکردهای درمانی، نظریههای روانشناختی، درمانهای شناختی، درمانهای رفتاری و موضوعات دیگر در طول تحصیل خود میگذرانند.
در صورتی که به چنین مشکلاتی نیز برخورد کردیم، مراجعه به رواشناس، بهترین راهکار ممکن برای مدیریت یا درمان است. روانشناسان مدرسه برای مقابله با مشکلات هیجانی، تحصیلی، اجتماعی و رفتاری در مدرسه به کودکان و نوجوانانکمک میکنند. کودکانی که با مشکلات خاصی دارای ماهیت رفتاری، هیجانی یا تحصیلی دست و پنجه نرم میکنند، با بهرهگیری از راهنمایی مشاور مدرسه میتوانند برنامه موثری را برای غلبه بر مشکل خود بیابند. روانشناسان مدرسه مدیریت رفتاری یا مداخله مستقیم را در صورت لزوم انجام میدهند یا صرفاً از کودکان حمایت میکنند و به دانش آموزانی که نیاز دارند با کسی صحبت کنند، مشاوره میدهند. روانشناسان بالینی به ارزیابی، تشخیص و درمان بیمارانی میپردازند که از بیماریهای ذهنی و ناراحتیهای روانی رنج میبرند. این گروه از روانشناسان همچنین رواندرمانی انجام میدهند و طرحهای درمانی مناسب را تهیه میکنند.
- این گروه از روانشناسان همچنین رواندرمانی انجام میدهند و طرحهای درمانی مناسب را تهیه میکنند.
- روانشناس سلامت به موضوعاتی مانند تاثیر روانشناسی، زیست، گروههای اجتماعی و رفتار روی سلامتی، بیماری و وضعیت عمومی فرد میپردازد.
- چون این فرد متخصص کمکمان میکند تا مشکلات را به صورت ریشهای و عمیق بررسی و برای درمان قطعی آنها اقدام کنیم.
- به صفحه پزشکان روانشناسی درمانکده بروید و زمان مراجعه به مطب پزشک دلخواهتان را آنلاین انتخاب کنید.