همه مواد غذایی حاوی چربی برای سلامتی شما مفید نیستند. برخی ممکن است حاوی چربیهای ترانس اشباع شده باشند که عموما به ،وان چربی ناسالم شناخته میشوند. این چربیها نقش مهمی در افزایش وزن ناخواسته دارند و سبب افزایش سطح کلسترول در بدن میشوند. بنابراین، با مصرف چربیهای سالم از طریق رژیم غذایی خیلی سریع میتو،د وزن خود را کم کنید.
چربی دمای بدن را تنظیم میکند. به پوست درخشندگی میبخشد و به سلامت آن کمک میکند. همچنین این چربیها هستند که به سلامت موهای شما کمک میکنند. چربیها از برخی از اندامهای بسیار حیاتی بدن شما مانند قلب، کلیهها و رودهها محافظت میکنند البته به شرطی که از بهترین منابع چربی گیاهی استفاده کنید. آنها یک لایه در اطراف این اندامها تشکیل میدهند و به ،وان یک بالشتک از اندامها در برابر هر نوع آسیبی محافظت میکنند.
دانههای سویا منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۶ هستند که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
اسیدهای چرب اشباع شده (SFAs)
اسیدهای چرب ترانس اشباع
اسیدهای چرب غیر اشباع – این اسیدها به اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFA) و اسیدهای چرب غیر اشباع چندگانه (PUFAs) ت،یم میشوند.
هرچند گیاهخواران معمولا مقدار زیادی کره، خامه، پنیر و سایر مواد حاوی چربی را در رژیم غذایی خود قرار میدهند تا چربی مورد نیاز بدن شان را فراهم کنند. اما ،، که بیشتر به سلامت خود اهمیت میدهند، از مصرف این مواد غذایی دوری میکنند. با این حال باید گفت که هر دوی این دو روش صحیح نیست. چربیهایی که از کره یا پنیر در رژیم غذایی میگنج،د، در گروه چربیهای اشباع ترانس یا چربیهای ناسالم قرار میگیرد.
توفو پنیری است که از شیر سویا تهیه میشود. طعم آن تقریبا مشابه پنیر است که از شیر تهیه میشود. یکی از بهترین منابع چربی گیاهی توفو است، به ویژه چربیهای چند غیر اشباع که میتواند سطح قند خون را تنظیم کند.
آجیل و دانههای بادام، از بهترین منابع چربی برای همه افراد و به ویژه گیاهخواران هستند. بادام، گردو و بادام هندی منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که در ماهی نیز یافت میشوند. این چربیها در واقع برای سلامتی شما مفید هستند. ضمنا باعث افزایش سطح کلسترول خوب نیز میشوند. هر بار که بین وعدههای غذایی احساس گرسنگی کردید، سعی کنید به جای بیسکویت، کیک یا شیرینی، یک مشت آجیل بخورید.
روغن ذرت همچنین منبع خوبی از چربیهای اشباع نشده است که سطح کلسترول را کاهش میدهد. از طرفی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را به حداقل میرساند.
آجیل باعث میشود برای مدت طول، تری سیر بم،د. دانههای کتان منبع غنی از چربیهای امگا ۳ هستند. میتو،د این دانهها را به طور درسته یا آسیاب شده و به صورت پودر مصرف کنید. سپس این پودر یا دانههای درسته را روی اسموتیهای مورد علاقه خود بپاشید یا با شیر مخلوط کنید. بادام، مغزها و دانهها سالمترین و بهترین منبع چربی سالم برای ،، است که گوشت نمیخورند.
آووکادو و زیتون از غذاهای چرب سالم برای گیاه خواران و از بهترین منابع چربی گیاهی هستند. این دو ماده غذایی حاوی مقدار خوبی از چربیهای تک غیراشباع هستند که ممکن است از بیماریهای قلبی جلوگیری کند. در یک وعده غذایی خود نصف آووکادو بخورید. این میوه چرب برای قلب شما مفید هستند و همچنین سبب تقویت حافظه شما میشوند. گوشت نرم سبز آووکادو سرشار از چربی غیراشباع است. آووکادو را به ،وان سس ساندویچ، در سالاد یا حتی به صورت خام با کمی نمک و فلفل به ،وان یک خوراکی سالم و خوشمزه میل کنید. همچنین زیتون با چربی تک غیراشباع برای سلامتی قلب فوق العاده است که به کاهش سطح کلسترول کمک میکند.