۳. دارای خواص آنتیا،ید،
۲. سرشار از فیبر
گل کلم همچنین حاوی آنتیا،یدانهای کاروتنوئید و فلاونوئید است که خاصیت ضدسرط، دارند و نیز در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلفی مانند بیماریهای قلبی مؤثرند. بهعلاوه، گل کلم یکی از منابع سرشار از ویتامین C است که خود دارای کارکردهای آنتیا،ید، است و بهدلیل برخورداری از خواص ضدالتهابی موجب تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان میشود.
۵. سرشار از کولین
۶. غنی از سولفورفان
برخی غذاهایی که میتو،د گل کلم را جایگزین محتویات پرکربوهیدراتشان کنید، عبارتاند از:
خواص گل کلم مختلفاند و گویا باعث میشوند گل کلم در کاهش وزن مؤثر باشد. یکی این که هر پیمانه گل کلم فقط حاوی ۲۵ کا،ی است. به این م،ی که مصرف زیاد این مادهی غذایی موجب اضافهوزن نمیشود و همچنین جایگزین کمکا،ی من،ی برای مواد غذایی پرکا،ی مانند برنج و آرد است.
گل کلم ازجمله سبزیجات همهکارهای است که میتواند به،وان جایگزین غلات و حبوبات مصرف شود. با اضافه، گل کلم به رژیم غذایی خود نهتنها مصرف سبزیجاتتان بالاتر میرود، بلکه انتخاب من،ی برای ،، است که از رژیمهای غذایی کم کربوهیدرات استفاده میکنند، چراکه گل کلم بهنسبت غلات و حبوبات کربوهیدرات خیلی کمتری دارد. برای مثال، ۱ پیمانه گل کلم حاوی ۵ گرم کربوهیدرات است، درحالیکه میزان کربوهیدرات همین مقدار برنج به ۴۵ گرم میرسد، ی،ی ۹ برابر بیشتر از گل کلم.
۱. مواد مغذی فراوان
گل کلم حاوی فیبر با،ت و از همینرو به سلامتی عمومی بدن کمک میکند. در هر پیمانه گل کلم ۳ گرم فیبر وجود دارد که ی،ی ۱۰ درصد نیاز روزانهی بدن. فیبر منبع تغذیهی باکتریهای مفید روده است و از اینجهت به کاهش التهاب و تقویت سلامت گوارشی کمک میکند. مصرف فیبر کافی همچنین در پیشگیری از بیماریهای گوارشی مانند یبوست، دیورتیکولیت (بیماری مربوط به روده) و بیماری التهابی روده مؤثر است.
۱۴ درصد از شاخص RDI فولات؛
گل کلم سرشار از مواد مغذی است و علیرغم ویتامین بالا کا،ی خیلی کمی دارد. بهعبارتی، گل کلم تقریبا دارای تمامی ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است. مواد مغذی موجود در ۱ پیمانه یا ۱۲۸ گرم گل کلم خام عبارتاند از:
گل کلم نهتنها ازجمله سبزیجات همهکاره است، بلکه بهآس، در رژیمهای غذایی مختلف اضافه میشود. برای شروع میتو،د گل کلم را بهصورت خام مصرف کنید. این روش به آمادهسازی چند، نیاز ندارد و وقتگیر نیست. گلچههای گل کلم خام میانوعدهی من،ی است که میتو،د بههمراه حمص یا انواع سس سبزیجات مصرف کنید. برای بهرهگیری از خواص گل کلم میتو،د آن را بهروشهای مختلفی مانند بخارپز،، کبابی، یا تفت دادن طبخ کنید و در کنار غذا یا در ،یب با غذاهایی مانند سوپ، سالاد، سرخ،یها یا خوراکها بهکار ببرید.
منبع: https://www.yjc.news/fa/news/8271454/%DB%B8-%D8%AE%D8%A7%D8%B5%DB%8C%D8%AA-%DA%AF%D9%84-%DA%A9%D9%84%D9%85
سولفورفان در ردیف آنتیا،یدانهایی قرار دارد که بارها درباره آنها مطالعه شده است. طبق نتایج مطالعات آزمایشگاهی، سولفورفان با مهار آنزیمهای دخیل در سرطان و رشد تومور مانع گسترش سرطان میشود. حتی در برخی مطالعات مشاهده شده است که سولفورفان میتواند با نابودی سلولهای ت،یبشده به توقف رشد سرطان نیز کمک کند. این مادهی مغذی همچنین در پیشگیری از سرطان کولون و پروستات مؤثر است. تأثیر سولفورفان در بسیاری دیگر از سرطانها مانند سرطان سینه، لوسمی، پانکراس و ملانوما (یکی از انواع سرطان پوست) نیز بررسی شده است.
خمیر پیتزا: گل کلم را در غذاساز ،د کنید و در تهیه خمیر پیتزا بهکار ببرید.
تورتیلا: با گل کلم ،دشده بهاضافهی تخممرغ میتو،د تورتیلاهای کمکربوهیدراتتری درست کنید که در تهیهی لقمه، تاکو و بوریتوس کاربرد خواهند داشت.
۱۱ درصد از شاخص RDI ویتامین B۶؛
۲۰ درصد از شاخص RDI ویتامین K؛
۳ گرم فیبر؛
۷۷ درصد از شاخص RDI (شاخص مقدار مصرف توصیهشدهی روزانه) ویتامین C؛
۸ درصد از شاخص RDI منگنز؛
۷ درصد از شاخص RDI پانتوتِنیک اسید؛
یکی از خواص گل کلم این است که گل کلم منبعی غنی از آنتی ا،یدانهایی است که از سلولهای بدن در برابر اثرات زیانبار رادیکالهای آزاد و حملات التهابی محافظت میکند. این مادهی غذایی مانند سایر سبزیجات چلیپایی دارای مقادیر فراو، گلوکوزینولات و ایزوتیوسیانات است که موجب کاهش سرعت رشد سلولهای سرط، میشوند. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که گلوکوزینولات و ایزوتیوسیانات قادرند از بدن در برابر سرطان کولون، سرطان ریه، سرطان سینه و سرطان پروستات محافظت کنند.
۴. کمک به کاهش وزن
برنج: گل کلم را میتو،د جایگزین برنج سفید یا برنج قهوهای کنید. به این منظور فقط کافی است گل کلم را رنده کنید و سپس بپزید.
ازجمله وظایف کولین در بدن عبارتاند از حفظ یکپارچگی غشاهای سلولی، سنتز DNA و کمک به متابولیسم. کولین همچنین در رشد و تکامل مغز نقش دارد و نیز در تولید انتقالدهندههای عصبی که جهت حفظ سلامت سیستم عصبی لازماند، مؤثر است. بهعلاوه، کولین از انباشتگی کلسترول در کبد جلوگیری میکند.
حمص:در تهیهی حمص میتو،د بهجای نخود از گل کلم استفاده کنید.
۹ درصد از شاخص RDI پتاسیم؛
۲۵ کا،ی؛
۸. امکان اضافه آسان به رژیم غذایی
یکی دیگر از خواص گل کلم دارا بودن مقادیر فراو، کولین است که ازجمله مواد مغذی موردنیاز بدن بهشمار میرود. هر پیمانه گل کلم حاوی ۴۵ میلیگرم کولین است، ی،ی ۱۱ درصد شاخص Al (شاخص مصرف کافی یا بهعبارتی مقدار مجاز توصیهشدهی مصرف روزانهی مواد مغذی) برای ،ن و ۸ درصد این شاخص برای مردان.
براساس مطالعات انجامشده، رژیمهای غذایی حاوی سبزیجات پرفیبر مانند گل کلم موجب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلفی ازجمله بیماریهای قلبی، سرطان و دیابت میشوند. بهعلاوه، فیبر بهدلیل ایجاد احساس سیری و کاهش کلی کا،ی مصرفی در پیشگیری از چاقی نیز نقش بسزایی دارد.
کمبود کولین موجب افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و کبدی و نیز اختلالات عصبی مانند زوال عقل و آ،ایمر میشود. این مادهی مغذی در مواد غذایی زیادی وجود ندارد، اما گل کلم و بروکلی ازجمله بهترین منابع پایهگیاهی کولین بهشمار میروند.
۷. جایگزین کمکربوهیدرات غلات و حبوبات
پاستا و پنیر: ،یب گل کلم پخته با شیر، پنیر و ادویه جایگزین من،ی برای پاستا و پنیر یا همان «مَک اَند چیز» معروف است.
حتما مید،د که کاهش کا،ی دریافتی جهت کنترل وزن ا،امی است. گل کلم بهدلیل فیبر بالا گوارش را کُند و احساس سیری ایجاد میکند و در نتیجه فرد بهطور خودکار به مصرف کا،ی کمتری طی روز روی خواهد آورد. خاصیت دیگری که در گل کلم به کاهش وزن کمک میکند، پرآببودن این مادهی غذایی است. ۹۲ درصد وزن گل کلم از آب تشکیل میشود و این درحالی است که مصرف مواد غذایی پرآب و کمکا،ی با کاهش وزن بیارتباط نیست.
مطالعات نشان داده است که سولفورفان در کاهش فشار خون بالا و حفظ سلامت عروق نقش دارد و بههمین دلیل موجب پیشگیری از بیماریهای قلبی میشود. افزون بر اینها، مطالعات انجامشده روی حیوانات آزمایشگاهی حاکی از آن است که سولفورفان در پیشگیری از دیابت و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با دیابت مانند مشکلات کبدی نیز نقش مؤثری ایفا میکند. با اینکه هنوز به مطالعات بیشتری در زمینهی کارکردهای سولفورفان نیاز است، اما در همین حد نیز فواید اثباتشدهی سولفورفان بهروشنی بر اهمیت این مادهی مغذی در حفظ سلامتی بدن دلالت دارند.
پوره سیبزمینی: بهجای پورهی سیبزمینی که حاوی کربوهیدرات با،ت، پورهی گل کلم را جایگزین کنید.
۴ درصد از شاخص RDI فسفر.
۴ درصد از شاخص RDI منیزیم؛
گل کلم در تهیه غذاهای متنوعی کاربرد دارد و در کاهش وزن نیز مؤثر است. در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی ۸ مورد از خواص گل کلم بپردازیم.