گل کلم ازجمله سبزیجات همهکارهای است که میتواند به،وان جایگزین غلات و حبوبات مصرف شود. با اضافه، گل کلم به رژیم غذایی خود نهتنها مصرف سبزیجاتتان بالاتر میرود، بلکه انتخاب من،ی برای ،، است که از رژیمهای غذایی کم کربوهیدرات استفاده میکنند، چراکه گل کلم بهنسبت غلات و حبوبات کربوهیدرات خیلی کمتری دارد. برای مثال، ۱ پیمانه گل کلم حاوی ۵ گرم کربوهیدرات است، درحالیکه میزان کربوهیدرات همین مقدار برنج به ۴۵ گرم میرسد، ی،ی ۹ برابر بیشتر از گل کلم.
۱. مواد مغذی فراوان
خمیر پیتزا: گل کلم را در غذاساز ،د کنید و در تهیه خمیر پیتزا بهکار ببرید.
۹ درصد از شاخص RDI پتاسیم؛
۸ درصد از شاخص RDI منگنز؛
برنج: گل کلم را میتو،د جایگزین برنج سفید یا برنج قهوهای کنید. به این منظور فقط کافی است گل کلم را رنده کنید و سپس بپزید.
۵. سرشار از کولین
حتما مید،د که کاهش کا،ی دریافتی جهت کنترل وزن ا،امی است. گل کلم بهدلیل فیبر بالا گوارش را کُند و احساس سیری ایجاد میکند و در نتیجه فرد بهطور خودکار به مصرف کا،ی کمتری طی روز روی خواهد آورد. خاصیت دیگری که در گل کلم به کاهش وزن کمک میکند، پرآببودن این مادهی غذایی است. ۹۲ درصد وزن گل کلم از آب تشکیل میشود و این درحالی است که مصرف مواد غذایی پرآب و کمکا،ی با کاهش وزن بیارتباط نیست.
گل کلم حاوی فیبر با،ت و از همینرو به سلامتی عمومی بدن کمک میکند. در هر پیمانه گل کلم ۳ گرم فیبر وجود دارد که ی،ی ۱۰ درصد نیاز روزانهی بدن. فیبر منبع تغذیهی باکتریهای مفید روده است و از اینجهت به کاهش التهاب و تقویت سلامت گوارشی کمک میکند. مصرف فیبر کافی همچنین در پیشگیری از بیماریهای گوارشی مانند یبوست، دیورتیکولیت (بیماری مربوط به روده) و بیماری التهابی روده مؤثر است.
سولفورفان در ردیف آنتیا،یدانهایی قرار دارد که بارها درباره آنها مطالعه شده است. طبق نتایج مطالعات آزمایشگاهی، سولفورفان با مهار آنزیمهای دخیل در سرطان و رشد تومور مانع گسترش سرطان میشود. حتی در برخی مطالعات مشاهده شده است که سولفورفان میتواند با نابودی سلولهای ت،یبشده به توقف رشد سرطان نیز کمک کند. این مادهی مغذی همچنین در پیشگیری از سرطان کولون و پروستات مؤثر است. تأثیر سولفورفان در بسیاری دیگر از سرطانها مانند سرطان سینه، لوسمی، پانکراس و ملانوما (یکی از انواع سرطان پوست) نیز بررسی شده است.
۸. امکان اضافه آسان به رژیم غذایی
گل کلم در تهیه غذاهای متنوعی کاربرد دارد و در کاهش وزن نیز مؤثر است. در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی ۸ مورد از خواص گل کلم بپردازیم.
۷ درصد از شاخص RDI پانتوتِنیک اسید؛
۲۵ کا،ی؛
۴. کمک به کاهش وزن
۲۰ درصد از شاخص RDI ویتامین K؛
گل کلم سرشار از مواد مغذی است و علیرغم ویتامین بالا کا،ی خیلی کمی دارد. بهعبارتی، گل کلم تقریبا دارای تمامی ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است. مواد مغذی موجود در ۱ پیمانه یا ۱۲۸ گرم گل کلم خام عبارتاند از:
مطالعات نشان داده است که سولفورفان در کاهش فشار خون بالا و حفظ سلامت عروق نقش دارد و بههمین دلیل موجب پیشگیری از بیماریهای قلبی میشود. افزون بر اینها، مطالعات انجامشده روی حیوانات آزمایشگاهی حاکی از آن است که سولفورفان در پیشگیری از دیابت و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با دیابت مانند مشکلات کبدی نیز نقش مؤثری ایفا میکند. با اینکه هنوز به مطالعات بیشتری در زمینهی کارکردهای سولفورفان نیاز است، اما در همین حد نیز فواید اثباتشدهی سولفورفان بهروشنی بر اهمیت این مادهی مغذی در حفظ سلامتی بدن دلالت دارند.
گل کلم نهتنها ازجمله سبزیجات همهکاره است، بلکه بهآس، در رژیمهای غذایی مختلف اضافه میشود. برای شروع میتو،د گل کلم را بهصورت خام مصرف کنید. این روش به آمادهسازی چند، نیاز ندارد و وقتگیر نیست. گلچههای گل کلم خام میانوعدهی من،ی است که میتو،د بههمراه حمص یا انواع سس سبزیجات مصرف کنید. برای بهرهگیری از خواص گل کلم میتو،د آن را بهروشهای مختلفی مانند بخارپز،، کبابی، یا تفت دادن طبخ کنید و در کنار غذا یا در ،یب با غذاهایی مانند سوپ، سالاد، سرخ،یها یا خوراکها بهکار ببرید.